Érdemes Kínai ajtó a védelmünk érdekében?

Kínai ajtó szegmensében haa biztonságos otthon szeretnénk kialakítani a védelmünk érdekében akkor azt körültekintően kell alkalmazni. Mikor autót tervezünk vásárolni hetekkel, hónapokkal az előtt, hogy megvásárolnánk érdeklődünk a környezetünkben akár olyan személynél akinek már van tapasztalata tehát Kínai ajtóval van ellátva az ingatlan bejárata. Tapasztalatok, érvek nagyon nagy súlyt nyomnak a jövőbeni biztonságunk elképzelésében.

Fontos, hogy több személlyel és több gyártóval kommunikáljunk az igények és az árajánlatok és nem utolsó sorban a kivitelezés időpontja miatt. Az utóbbi Kínai ajtó zárcsere feladat abból indult ki, hogy maga az ügyfél azért keresett meg minket, hogy letört a Kínai bejárati ajtó kilincse. Természetesen az előre megbeszélt időpontban, az előre kiajánlott ár/érték arányban a munka végeztével vázoltam, hogy milyen előnyt és hátrányt lehet felróni az ajtó javára.

Kínai ajtó álltalunk ismert hátrányai

 

 Azért kezdtem a hátrányokkal mert sajnos ebből több van mint az előnyökből. Első lépésként talán a Kínai ajtó kilincsével kezdeném. Óriási találmánynak számított a LED világítással ellátott kilincs veret mely a sötétben utat mutat a kulcsunknak. Ám egy rosszul beállított Kínai ajtó melyet a külső oldali zárásnál húzni kell, esetekben az ajtó feszülésétől a kilincs nehezen működik így a lenyomást nagyobb erővel kell végezni már is a kezünkben maradhat a kilincs valamelyik fele. A kilincsbe integrált alsó reteszár amely csak belülről működtethető a műanyag alkatrészei miatt elhasználódik, eltörik ezért és általában pont bezárt állapotban nem nyitható.

Zárbetétjei az Európai szabványoknak egyáltalán nem felel meg így a Kínai ajtó zárcsere folyamata kevésbé végezhető el házilag. A zárbetétek minőségi indexe a lehető legalacsonyabb szinten mozognak értem ezt úgy, hogy akár egy hajtűvel, zárfésűvel, és a saját zárbetétekhez járó kódoló kulccsal nyithatóak az illetéktelenek számára. Hozzáteszem sajnos egyre magasabb számban fordul elő az ilyen bűncselekménnyel összekötött munkánk a mindennapokban. Fő zártestek alsó és felső vezető füle elgörbül ezáltal a kisegítő zárakat melyek alulra és felülre zárnak nem húzza vissza ezért az ajtó nyitott állapotban csak nehézségek árán rángatással nyitható.

Zárbetétek és a kulcsok  gyenge minősége miatt egy bizonyos zárás/nyitás mennyisége után fellép az a hiba jelenség, hogy a kulcsot nem engedi be teljesen a zár csak ütögetés, nyomogatás árán melynek az az ára, hogy a kulcs beletörik. Természetesen arról az oldalról fog beletörni ahol azt a legtöbbször használtuk. Ezek óriási problémát jelentenek a mindennapos használat során. Dühítő és rosszkedvre ösztönző jelenségek a nap bármely szakaszában melyekre azt mondhatjuk, hogy bármikor történik meg mindig rosszkor jön!

Kínai ajtó előnyére válik ha a munkát mi végezzük

 

Legtöbbünkben felmerül a kérdés ezek után érdemes e új bejárati ajtót néznünk mert a fenti romlás veszélyek igen csak költséges kimeneteleket vonzhatnak maguk után. Jó hírünk van! Felkészültünk ezekre az eseményekre és ha az elejénél kezdjük akkor a kilinccsel kezdeném. Cégünk olyan kompatibilis terméket helyettesít a kilincs csere során melyből a Led elhagyásával csökkenthető a törés veszélye. Egy tőlünk megrendelt munka esetében az ajtóbeállítását ajándékba adjuk, hogy biztossá tegyük a Kínai ajtó kilincs müködését.

Zárbetéteink igaz átalakítással, de behelyettesíthetőek az ajtó szerkezetébe ezáltal akár Mabisz 5 minőségben tárolható az ajtó mögötti reálérték. A magasabb minőségű termékekhez a kulcs anyaga is magasabb ötvözetben készül úgy mint például az Alpaka, ezáltal a kulcsok kopása és deformálódása évekkel tolható ki. Ennél a kategóriánál a felfúrás, letapogatás mármint a kulcs nélküli nyitás, a savazás, a zártörés, és az illetéktelen másolás társul a magas anyagösszetételhez.

NEM a válaszunk arra, hogy szükséges e az ajtócsere.

Ezekkel a termékkel biztonságosabb otthont lehet kialakítani hosszabb távra szabva a működési ciklust is. Működésem során nem találkoztam olyan feltört ajtóval amely mint a You tube videókon is kering, miszerint konzerv nyitóval szétvágják az ajtó lapját és úgy jutnak hozzá a lakásban tárolt ingóságokhoz. Az egyetlen sarkalatos pontja a Kínai ajtó betöréseknek a zárbetét és annak minősége! Ha ezt felismerik Önök mint felhasználok akkor sokat spórolhatnak a jövőjüket illetően.

Kínai ajtóval kapcsolatos szolgáltatásaink

  • KINAI AJTÓ ZÁRCSERE

  • KÍNAI AJTÓ KILINCS CSERE

  • KÍNAI AJTÓ ZÁRTEST CSERE

  • KÍNAI AJTÓ BEÁLLÍTÁS

  • KÍNAI AJTÓ NYITÁS

A fent említett szolgáltatások 24/7 érhetőek el tehát Non Stop állunk rendelkezésére!

Képekben

Kínai ajtó zárbetét

 

Kínai ajtó Mabisz zárbetét

Kínai ajtó zárbetét Mabisz5